top of page
STELLENRUST - CORNERSTONE
Pinotage
Prijs     75cl     15,95€

Aroma's van frambozen, rijpe perziken en zwarte kersen. Subtiele eiktoets. Heel warm en weelderig in de mond. Delicate zoetje in de mond met een lichte aciditeit in de afdronk.

 

De druiven voor deze wijn komen van 45 jaar oude wijnranken. Lage opbrengsten zorgen voor een intense fruitigheid.

 

 

Schenken:

Lekker bij Thais eten en kruidige gerechten.

 

Stellenrust Estate is opgestart in 1928 in het vermaarde Zuid-Afrikaanse wijngebied Stellenbosch. Het domein bestaat uit ongeveer 400 ha waarvan de helft gelegen is in de ‘Golden Triangle’ regio die internationaal bekend is voor de vruchtbare rode ondergrond. De andere helft ligt hoog op de Bottelary Hills met een veel koeler klimaat en een lichte zeebries die van Kaapstad overwaait en die de mineraliteit en de fraîcheur van de witte wijnen ten goede komt.  De ondergrond van deze wijngaarden wordt algemeen aanzien als het beste terroir voor wijnen in Zuid-Afrika.

 

Bedruiving:100% Pinotage

 

Pinotage is nog steeds de hoeksteen ( Cornerstone) van de Zuidafrikaanse wijnindustrie.

De enige 'eigen' blauwe druif van Zuid-Afrika. Pinotage is een in de jaren '20 gekweekt als kruising van de Pinot Noir en Cinsaut. Cinsaut werd aan de Kaap ooit - ten onrechte - 'hermitage' genoemd, dus vandaar de naam Pinotage als samenvoeging van de twee oorspronkelijke druiven. De echte ontdekking van de pinotage is van veel recenter datum. Mede daardoor is zijn aandeel in de Zuid-Afrikaanse aanplant beperkt tot slechts een paar procent, maar door zijn unieke status is zijn rol toch belangrijk.

Pinotage gedijt het best in wijngaarden met gematigde klimatologische omstandigheden, d.w.z. in gebieden die niet te ver van de Atlantische of Indische oceaankust liggen.

 

De druivenstok is een gemakkelijke: de druiven rijpen gemakkelijk en vroeg, de wijn hebben een goede kleur en kan goed ouderen. Smaak en geur bevatten kruiden en rijp blauw fruit. Redelijk veel tannine.Van deze druif met z'n opvallende aroma maakt men sterk uiteenlopende wijnen. Stijlen variëren van modern fruitig en houtvrij, via traditioneel kruidig en leerachtig, tot klassiek geconcentreerd, houtgerijpt en met rijpingspotentieel

KRACHTIG ROOD
bottom of page