top of page
SMITH WOODHOUSE
PORTO - 10 YEAR OLD
Touriga Franca, Touriga Nacional, Touriga Barroca
Prijs     75cl     21,80€

ang gerijpte tawny ports zijn krachtig, kruidig en complex, met noten, karamel en eikenhout.. Weelderige mondstructuur en mooi evenwicht. Aangename en lange afdronk.

 

Heerlijk bij zoete desserts, notentaart en oude kaas

 

De firma Smith werd in 1784 gesticht door Chistopher Smith uit Londen. In 1918 trad Woodhouse toe tot de firma en werd zijn naam toegevoegd. Smith Woodhouse is in 1970 overgenomen door de Symington groep.

 

De SW porto wordt geproduceerd in het gebied van de Douro-rivier namelijk de Rio Torto Vallei. Het is een vrij bergachtige regio gelegen in de vallei van de Douro. De ondergrond wordt gedomineerd door leisteen. De wijngaarden produceren kleine rendementen en zijn zuidelijk gericht. De druiven zijn met de hand geplukt en in stenen kuipen met de voeten bewerkt.

 

Een van de speciale typen blended ports is de 'porto com indicação de idade', zoals de Portugezen hem noemen. Vrij vertaald: port met ouderdomsindicatie, ofwel een Aged Tawny. De leeftijd wordt in het Engels op het etiket vermeld als 10, 20, 30 of zelfs 40 years old.

Deze blends hebben dan gemiddeld de leeftijd die op het etiket staat. Aged Tawny behoort tot de moeilijkste ports om te maken. Het begint met een selectie van wijnen na iedere oogst. Deze worden op vat gebracht en vervolgens telkens geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend en gebotteld.Een Tawny port van 10 jaar, dwz. dit slaat op zijn gemiddelde leeftijd. Verschillende ports van verschillende leeftijden worden gemengd.

 

Bedruiving: Touriga Franca, Touriga Nacional, Touriga Barrocaiving

B

Kan vrij lang bewaard worden indien hij op een droge en donkere plaats wordt bewaard.

 

ZOET
bottom of page